Miłośnicy śląskich potraw spotkali się na Święcie Wodzionki w OSiR Skałka
Dodano:
Czas czytania: 1 min.

Miłośnicy śląskich potraw spotkali się na Święcie Wodzionki w OSiR Skałka

19 października odbyło się długo oczekiwane Święto Wodzionki na terenie OSiR Skałka, które przyciągnęło wielu miłośników śląskiej kuchni. Wydarzenie było doskonałą okazją do wspólnego powrotu do korzeni i celebracji tradycyjnych smaków.

Powrót do kulinarnych korzeni – tradycyjne smaki na Święcie Wodzionki

Uczestnicy mogli nie tylko skosztować pysznej wodzionki, ale także sami uczestniczyć w jej przygotowywaniu. Na stołach pojawił się również chleb ze smalcem, a całość umilał występ Ingi Papkali.  Dla wszystkich obecnych był to doskonały czas spędzony w gronie bliskich, przy dźwiękach muzyki i tradycyjnych smakach, które na długo zostaną w pamięci uczestników.

 

 

 

Autor / Źródło
Weronika Myszka / FB OSiR Skałka / fot. FB OSiR Skałka

Komentarze (1) DODAJ

marycha
Jo oprócz,,krupnioka" nic nie trowia żodne rolady kluski czy żur a wodziona na kostce z rosołu wstyd.
marycha napisał/a:

Adres email nie będzie widoczny na liście komentarzy.

Błąd:

Wynik:
Opinia została pomyślnie dodana.
Po przeprowadzeniu weryfikacji, jej treść zostanie udostępniona publicznie.

Trwa wysyłanie komentarza ...

Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników. Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść.

* pola obowiązkowe